dijous, 24 d’abril del 2008

El passadís egipci

Hi havia una vegada un detectiu que va veure unes figures egípcies en un paper abandonat al carrer. Va girar el full i va veure un mapa d’un tresor, i ben decidit se’n va anar a buscar-lo.
Tot seguint el mapa, va arribar a un carrer sense sortida. De cop, a terra va veure un ull que li semblava haver vist abans: era l’ull d’aquell paper! Quan el va trepitjar, va caure en un passadís molt fosc. Sort que sempre anava ben equipat i portava una llanterna. La va encendre i va continuar caminant per aquell passadís tan i tan llarg, fins que al final va trobar una porta. Com que el detectiu Jordi era tan llest, va pensar i va dir:
Obre’t, Sèsam!
De cop, la porta es va obrir.
Darrera la porta hi havia un egipci treballant.
A en Jordi li va fer mala espina, i sense fer soroll s’hi va acostar. Li va posar una injecció d’amnèsia i l’egipci es va quedar adormit com un tronc.
Va començar a examinar l’egipci i, en el pal en què treballava, va veure un paper enganxat que deia:
"Ens trobarem al passadís central per emportar-nos el tresor."
A la tarda, en Jordi va seguir l’Ayoub que anava cap al passadís. Es va amagar i va sentir el que deien:
- Robem el tresor. Fugim d’aquí! –va dir l’Ayoub.
- Sí, ha, ha, ha!
Es van escapar per una porta misteriosa.
Però un paper evitava que la porta es tanqués, i gràcies al paper amb prou feines va poder sortir. Llavors va mirar el paper, on hi havia dibuixada una piràmide que era on hi havia el tresor! Va anar a buscar-lo i va trobar els dos egipcis.
Va passar per un passadís molt llarg i després de trenta minuts va sortir.
Després de caminar més i més va veure una piràmide, era la del tresor! Hi va entrar, i del sostre queien gotes de sang. Va pujar unes escales i va veure tres portes. Una porta era de la prehistòria, una altra de lletres xineses, i l’última de dibuixos egipcis. Va entrar per la dels dibuixos egipcis i va trobar el tresor! Però havia de fer una trampa per als dos egipcis. Ràpidament va tornar al passadís central, però no hi havia el paper! Va pensar i va dir:
Muntaré la trampa aquí mateix! Sí!
Els egipcis van sortir i...pataplam! van caure a la trampa. En Jordi va emmanillar els dos egipcis i va tornar a la vida normal.
Al final va ser ric i es va comprar un palau i un Ferrari.
Ah! Els egipcis van anar a la presó. I durant tota la seva vida en Jordi va ser detectiu.
Àlex Romero i Bas
"RKJ"
Clavellina rosa de cinquè